Tandbehandlinger
Gratis behandling for unge
i alderen 16-17 ĂĄr
Har du spørgsmål ?
Tjek vores FAQ

Tandimplantater

Flere mennesker kan i dag komme ud for at mangle én eller flere tænder i munden. Det kan enten være fordi de har mistet dem grundet sygdom, fx paradentose, eller også kan det være af alderdom. Andre gange kan det være tilfældet, at tænderne er i så dårlig forfatning, at de ikke står til at redde.

Hvis man mangler én eller flere tænder, eller tænderne er blevet meget skrøbelige og dårlige, så kan det medføre en stærkt forringet livskvalitet. Det giver også ofte en nedsættelse af tyggefunktionen, hvilket kan være til stor gene i hverdagen.

Implantater til tænderne kan være en god løsning, fordi de erstatter de manglende tænder uden nogen bivirkninger. Tandimplantatet består af en kunstig tandrod og tand, som fastsættes, hvor de manglende tænder sidder. Et tandimplantat er noget af det tætteste du kan komme på en naturlig tand – faktisk er de i dag lavet så naturlige, at du ikke kan se forskel på implantaterne og de naturlige tænder. 

 

Bliv klogere pĂĄ tandimplantater:

 1. Hvad er et tandimplantat?
 2. Hvem kan fĂĄ implantater?
 3. Hvad koster et implantat?

 

Hvad er et tandimplantat?

​Et tandimplantat er bygget op af en kunstig tandrod, som er lavet af titanium. Denne fastgør man til kæben med en lille skrue. Implantatet laves af titanium, fordi kroppen udviser god biokompatibilitet overfor dette materiale, hvilket medvirker til at kroppen ikke afstøder materialet. 

På selve titanium implantatet fastgøres en kunstig tandkrone, som er lavet af keramik. Den kunstige tand både ligner, fungerer og føles som en helt naturlig tand. Den kan både laves som tandkrone, bro eller som et implantat med tryklåsprotese.

Selve tandimplantatet fungerer som en kunstig rod, der bliver fastgjort dybt nede i kæbeknoglen. Det medvirker til, at tandimplantatet kan klare meget store belastninger efterfølgende, hvorfor implantater er en god og langtidsholdbar løsning for de fleste med manglende tænder.

 

Fremstilles så de ligner dine naturlige tænder

Du kan både få implantater i undermunden samt implantater i overmunden, og implantaterne kan både bruges til at erstatte en enkelt tand, men kan også anvendes i forbindelse med større brokonstruktioner, hvor man mangler flere tænder. 

Uanset om du skal have et enkelt implantat eller en bro, så bliver implantaterne fremstillet, således de ligner dine naturlige tænder både med hensyn til størrelse og farve på selve tænderne. 

 

Et smukt smil giver selvtillid!

Rent kosmetisk kan manglende tænder være generende for den person, som mangler tænderne, især i sociale sammenhænge. Der kan være både skyld og skam forbundet med at mangle tænder i munden – uanset om personen mangler en enkelt tand eller flere. 

Mange oplever også at være mere udfordret, når det kommer til det sociale liv fx i forhold til karriere og kærlighed. Det kan give en stærkt forringet livskvalitet, og kan medføre at man isolerer sig fra omverdenen.  

Det er ærgerligt, for i dag kan man få lavet et fantastisk flot og helt naturligt smil med implantater – til en pris, hvor de fleste kan være med!

 

Hvem kan fĂĄ tandimplantater?

Stort set alle mennesker kan få tandimplantater, men typisk vælger man denne løsning til følgende behandlingstyper:

 1. Du mangler en tand
  Hvis du for eksempel mangler en tand midt i tandrækken, kan man indsætte en ”titaniumrod” dér, hvor din egen tand sad. På tandimplantatet sættes en tandkrone, der ligner, føles og fungerer helt som en naturlig tand.
  ​
 2. Du mangler flere tænder
  Mangler du flere tænder ved siden af hinanden, kan de erstattes af en implantat-båret bro, som består af flere kunstige keramiske tænder. Fordelen ved denne løsning er, at man ikke behøver at slibe på nabo-tænderne, ligesom man er nødt til ved en almindelig fast bro.
  ​
 3. Du har en løs hel- eller delprotese
  En protese kan for nogle godt være svær at få til at sidde fast. Det er dog nu muligt at fastgøre protesen ved hjælp af tandimplantater – med en slags tryklås. Dette giver et praktisk resultat, hvor protesen kan ”klikkes på” om morgenen, og så sidder den der indtil man “klikker den af” igen. Du mærker derfor ikke, at protesen rykker sig rundt i munden i løbet af dagen.

Hvad koster et tandimplantat?

Et implantat med en keramisk krone koster ca. 21.000 kr. Hvis du har været medlem af Sygeforsikringen Danmark (gruppe 1) i mere end 5 år, får du tilskud til tandimplantatet, således at prisen er 12.500,- kr.

I samarbejde med Lånlet/Basisbank, tilbyder vi finansiering af behandlingen, således at du f.eks. kan nøjes med at betale under 300,- kr. pr. måned over f.eks. 72 måneder. Du kan som regel dog få en billigere finansiering via din egen bank. 

Læs mere om dine finansieringsmuligheder her.

 
Kontakt
Nørregade 5, 2. sal
7100 Vejle
+45 7582 1090centrum@tandlaege.info
Ă…bningstider
Mandag - onsdag: Kl. 8 - 17
Torsdag 7-17:00
Fredag: Kl. 8.00 til 15.00
Weekend: Lukket

I ferie perioder kan vores åbningstider være ændret
© 2022 Copyright. All rights reserved.
chevron-down-circle