Ofte stillede spørgsmål

Find info om vores behandlinger


Hvad er mulighederne, når jeg har mistet én eller flere tænder?

Ved tandtab kan man lave en bro. En bro sidder fast på egne tænder og kan ikke tages af. Den er lavet af ædelmetal og dækket med porcelæn, som passer til dine egne tænder. Det er derfor en meget holdbar og naturligt udseende løsning. En bro kan erstatte én eller flere tænder. En bro, der dækker en helkæbe, kaldes en fuldbro.

Ved tandtab kan man også indsætte et implantat. Et implantat er en lille skrue, som sættes fast i knoglen ved en mindre operation, og som bærer en krone eller en bro. Et implantat sidder fast og er en behagelig løsning, da den føles som ens egen tand.

Mangler du mange tænder, kan vi fremstille en hel-protese (erstatter alle tænder) eller en del- protese (erstatter nogle tænder).

Hvad gør man, når en tand knækker?

Der er mange løsningsmodeller. Typisk vil valget falde på at lave en krone til tanden, hvis den er meget ødelagt. Ellers kan vi lave en fyldning enten i guld, porcelæn, plast eller sølv. Dette valg træffes naturligvis efter en snak med dig om fordele og ulemper.

Hvordan passes tænderne bedst, når man er gravid?

Er du gravid, kan der være god grund til at besøge tandlægen lidt oftere. Som gravid kan man nemlig være mere modtagelig for helseproblemer i munden, så som tandkødsbetændelse. Ændringer i kost og døgnrytme kan give større risiko for huller. Gør derfor ekstra meget ud at mundhygiejnen under din graviditet.

Hvad gør man ved misfarvede tænder?

En misfarvet tand kan enten bleges eller forsynes med en krone af porcelæn evt. forstærket med ædelmetal. Er alle tænderne for mørke, kan vi lave en hjemmeblegning. En hjemmeblegning tager mellem 5-14 dage og bleger hele tandsættet til en lysere nuance.
Læs mere om blegning.

Hvad gør man ved tænder-skæren og hovedpine?

Vi kan ved hjælp af en bid-analyse afgøre, om en tilbagevendende hovedpine skyldes tændernes måde at støde sammen på. Hvis det er årsagen, kan vi i ofte fremstille en bid-skinne. I andre tilfælde kan vi slibe let på tænderne for at give mere harmoniske sammenbidsforhold, hvilket kan få tænder-skæren og hovedpine til at forsvinde.

Hvordan behandles paradentose?

Ved enhver undersøgelse på klinikken bliver der holdt øje med, hvordan tandkødet har det; det er bl.a. for at forebygge, at der opstår knoglesvind omkring tænderne. Får du konstateret paradentose, vil vi i samarbejde med vores tandplejer lave et program for, hvordan behandlingen kan gribes an, så sygdommen ikke forværres. Læs mere om paradentose.

Kan kindtænder blive hvide?

Plast i kindtænder er en fantastisk flot og holdbar løsning. Vi benytter en plastteknik med opbygning af tanden i mange lag. Det giver en optimal og holdbar løsning. Hvorfor have sorte fyldninger, hvis man kan få dem hvide?

Hvad er en risikotand?
  • en tand, der er forsynet med en fyldning, som udgør mere end 70% af tanden
  • en tand, som har en revne
  • en rodbehandlet tand.

En sådan tand skal ofte forsynes med en krone for at sikre, at den kan bevares.

Hvordan bekæmpes dårlig ånde?

Der er seks vigtige punkter i forbindelse med behandlingen af dårlig ånde.

  • Grundig professionel tandrensning på tandklinikken
  • Optimal hjemme-tandpleje – vi instruerer dig i, hvordan du renholder dine tænder. Hvis du har belægninger på tungen, anbefaler vi børstning af tungens overside med en blød tandbørste.
  • Optimal protese-hygiejne. Hvis du har hel- eller delproteser, skal der foretages en rengøring mindst én gang dagligt med flydende håndsæbe og en tandbørste eller protese børste. Protesebøjler kræver særlig opmærksomhed. Hold protesen hen over en fyldt vaskekumme eller et håndklæde, så der ikke sker noget, hvis du skulle tabe den. Der findes flere kommercielle rengøringsprodukter til proteser. Disse kan også anbefales.
  • Forøgelse af spytsekretionen, evt. ved tygning af sukkerfri syrlige drops, eller ved at tygge sukkerfrit tyggegummi.
  • Indtagelse af zinktabletter. Fås på apoteket.
  • Du kan i samråd med din læge evt. indtage stoffet Omeprazol (medicin for mavesår)

Yderligere spørgsmål?

Kontakt os endelig, vi sidder klar til at rådgive.

Kontakt

Nørregade 5, 2. sal
7100 Vejle

+45 7582 1090
centrum@tandlaege.info

Åbningstider

Mandag - torsdag: Kl. 8 - 17
Fredag: Kl. 8.00 til 15.00
Weekend: Lukket

I ferie perioder kan vores åbningstider være ændret


© Copyright. All rights reserved.
Design by Group Online.