Tand­behandlinger

  • Gratis behandling for unge
    i alderen 16-17 år

Vælg behandling:

Paradentose behandling i Vejle

Vi er en tandlæge med speciale i paradentose. Vi udfører smertefri paradentosebehandlinger af både begyndende paradentose såvel som den mere fremskredne slags. 

Har du fået konstateret sygdommen er det vigtigt først og fremmest at få standset udviklingen hurtigst muligt, så du ikke får yderligere knogletab. Vi bestræber os på at stoppe paradentosen hurtigt, så patienten kan beholde sin egne tænder i så lang tid som muligt.

Bliv klogere på Paradentose:

  1. Hvad er paradentose?
  2. Sådan opstår paradentose
  3. Behandling af paradentose
  4. Forebyggelse af paradentose 
  5. Priser

Hvad er paradentose?

Paradentose – eller parodontitis – er en sygdom, der ofte også bliver kaldt for “de løse tænders sygdom”, fordi sygdommen medfører at tænderne løsner sig fra tandkødet. I almindelig tale er sygdommen dog mest kendt som paradentose. 

Sygdommen viser sig som en langsomt fremadskridende kronisk betændelse i tandkødet omkring tanden. Det får kæbeknoglen til at trække sig tilbage. Sygdommen er derfor en form for tandkødsbetændelse, som har spredt sig til det dybereliggende væv omkring tandroden. Betændelsen medfører, at knoglen langsomt nedbrydes, så tænderne bliver løse.  

Sygdommen giver sjældent symptomer, og det kan det ikke lige ses med det blotte øje, at du har sygdommen. Paradentose opdages typisk først, når du sætter dig i tandlægestolen ved dit regelmæssige tandlægetjek. Det er derfor vigtigt, at du får foretaget en regelmæssig tandrensning hos din tandlæge, så sygdommen kan opdages i tide, såfremt den skulle opstå.

Sådan opstår paradentose

Paradentose opstår almindeligvis i 30-40 års alderen, men kan også ramme yngre mennesker. Ved yngre mennesker er der dog tale om en mere alvorlig og aggressiv udgave af sygdommen, som i mange tilfælde ses ved fx gravide.  

I langt de fleste tilfælde er de første symptomer på paradentose en tandkødsbetændelse. Betændelsen bliver som regel opdaget ved blødning og ømhed omkring tandkødet ved tandbørstning eller spisning. Betændelsen opstår fordi man ikke får fjernet bakteriebelægningerne på tandkødet ordentligt med sin tandbørste eller tandtråd. Bakterierne får derfor lov til at sidde og gnave af den knogle som tanden sidder fast med. Samtidig afgiver bakterierne affaldsstoffer, som langsomt opløser vævet omkring tandroden.

Bakteriebelægningen får tænderne til langsomt at føles løse. Løse tænder indikerer typisk, at sygdommen allerede er langt fremskreden. Her vil tænderne føles ømme ved spisning, og der er evt. opstået tandbylder på grund af betændelsen i tandkødet.

Paradentose er i dag den hyppigste årsag til, at man mister tænderne efter 40 års alderen. Det er derfor utrolig vigtigt at gribe ind mod sygdommen med forebyggende behandling, hvis den skulle opstå.


Paradentose

Behandling af paradentose

Behandlingen af paradentose sker i tæt samarbejde med vores tandplejer. Så snart sygdommen opdages kortlægger vi sygdommens omfang, således vi bliver klar over, hvor og hvordan vi skal gribe ind. 

Helt konkret måler vi tandkødslommerne omkring hver enkelt tand med en form for millimetermål – som kaldes for en pochedybdemåler – for at fastslå, hvor fremskreden sygdommen er. Dybden på tandkødslommerne er nemlig et udtryk for, hvor meget af kæbeknoglen, der er blevet nedbrudt. 

Vi tager også gerne et røntgenbillede, for at få et mere præcist billede af sygdommens omfang.

Begyndende, moderat eller alvorlig?

Vi skelner mellem begyndende, moderat og alvorlig paradentose, og foretager behandlingen herefter.  

Behandling af begyndende paradentose består typisk af en grundig tandrensning, der fjerner tandsten og bakterier både over og under tandkødet. Tandoverfladerne bliver også glattet, så det bliver sværere for bakterierne at sætte sig fast på tandoverfladen.

Er sygdommen mere alvorlig kan det være nødvendigt med en kirurgisk behandling. Operationen har til formål at give tandlægen et større overblik over de tandrødder der skal renses. Tandkødslommerne reduceres markant, så det er nemmere for patienten at holde tænderne rene med almindelig tandpleje.

Den rette paradentosebehandling kan som regel bremse en videreudvikling af sygdommen. Det er vigtigt, at paradentosen opdages i tide, så vi kan sætte ind med den rette behandling.

Forebyggelse af paradentose

Den bedste måde at forebygge paradentose på er at forbedre den daglige mundhygiejne derhjemme. Det betyder brug af både tandbørste, mellemrumsbørste, tandtråd, tandstikker osv., så du er sikker på at få fjernet de bakterier, som er årsag til sygdommen. 

Hos tandlægen består den forebyggende paradentosebehandling af en grundig tandrensning. Tandrensningen har til formål at fjerne tandsten og bakterier. Samtidig glatter vi tandoverfladen, så det bliver sværere for bakterier at sætte sig fast, men også nemmere for patienten at opretholde god mundhygiejne. 

Med en dybdegående rensning kan vi holde paradentosen nede, og samtidig forebygge yderligere angreb.

Pris på paradentosebehandlinger

Prisen på din paradentosebehandling afhænger af, hvor fremskreden sygdommen er – og hvor meget skade paradentosen allerede har lavet på dine tænder.

For at få et mere retvisende billede af, hvad det kommer til at koste at få foretaget en behandling mod paradentose skal du have en af vores tandlæger til at kigge dine tænder igennem. På den måde kan vi afgøre, hvor stort et omfang af dine tænder, der er ramt af sygdommen og hvor meget der skal laves.

Herefter får du en mere detaljeret behandlingsoversigt, og et samlet økonomisk overslag på behandlingen.

En typisk behandling af paradentose

Når det kommer til behandling af paradentose består en typisk behandling af en forundersøgelse, hvor vi undersøger dine tænder og hvor fremskreden sygdommen er. 

Herefter foretager vi en udvidet tandrensning, hvor vi renser alle tænderne for tandsten og bakterier, samt glatter overfladen på tænderne, så det bliver sværere for bakterierne at sætte sig igen. Er sygdommen allerede meget fremskreden foretager vi også en tandrodsrensning.

Prisen afhænger af, hvor meget der skal laves og hvor meget paradentosen har sat sit aftryk på dine tænder. For at få et overblik er det vigtigt, at du får lavet en forundersøgelse hos en af vores tandlæger.

Finansiering af paradentosebehandling

Hos Tandlægerne i Centrum er det altid muligt at finansiere med LånLet. Med LånLet kan du låne helt over til 75.000 kr rente- og gebyrfrit, hvis du betaler over 10 eller 20 måneder. 

Du kan læse mere om dine lånemuligheder her.


Kontakt

Nørregade 5, 2. sal, 7100 Vejle
+45 7582 1090
centrum@tandlaege.info

Åbningstider

Mandag - torsdag: Kl. 8 - 17
Fredag: Kl. 8.00 til 15.00
Weekend: Lukket


© Copyright. All rights reserved.
Design by Group Online.