• Tandbehandlinger

  Tandbehandlinger

 • Gratis behandling for unge i alderen 16-17 år

  Gratis behandling for
  unge i alderen 16-17 år

Find info om vores behandlinger

 • FOREBYGGENDE TANDBEHANDLING

  Når du er patient hos os, lægger vi vægt på at samarbejde om et godt resultat.
  Derfor rådgiver vi dig altid om, hvordan du bedst passer dine tænder i dagligdagen, og hvilken forbyggende behandlingsplan du bør følge her på klinikken.

  Forebyggende behandlingen vil typisk indeholde:

  • Tandeftersyn
  • Tandrensning
  • Rådgivning om tandbevaring fx:
   • udskiftning af gamle sølvfyldninger
   • kroner på tænder med mere end 75% fyldning (risikotænder).

  TANDRENSNING

  Udover de regelmæssige eftersyn anbefaler vi dig at få renset tænder hos vores tandplejere.

  Her får du fjernet tandsten og belægninger, som den almindelige tandbørstning har svært ved at klare. Dine tænder bliver lysere efter en tandrensning.

  Gode chancer for hvidere tænder

  Synes du stadig, at de ikke er hvide nok, kan du overveje at få foretaget en blegning.
  Tal med din tandplejer om muligheden.


  VEJLEDNING I RIGTIG MUNDHYGIEJNE

  Her er tre vigtige råd, som vil hjælpe dig godt på vej til at bevare dit smil hele livet.

  1. Gå til tandlægen to gange om året
   Regelmæssige besøg hos os er en nødvendig-
   hed for at bevare dine tænders sundhed.
  2. Børst dine tænder mindst to gange om dagen. Tandbørstning er nøglen til en god tand-sundhed; det er med til at, bekæmpe tandkødsbetændelse og bevare et smukt smil. Børst tænderne mindst to minutter morgen og aften med fluor-tandpasta.
  3. Brug tandtråd; det hjælper med at fjerne belægninger og madrester, der sidder fast mellem dine tænder. Ellers risikerer du at få huller i tænderne eller betændelse i tandkødet.

  KLINIKKEN BENYTTER DIGITALE RØNTGENOPTAGELSER

  Som en del af de regelmæssige eftersyn screener vi normalt for huller (caries) hvert andet år. Røntgenbillederne er et vigtigt instrument i vores forebyggende arbejde.

  Mange tandskader kan afsløres tidligt og dermed skåne dig for større behandlinger.

  Vi følger rodbehandlinger på røntgenbilleder

  Hver klinik er udstyret med et røntgenudstyr, og derudover har vi et panorama røntgenapparat, der kan tage store oversigtsbilleder af dine kæber. Dette bruges bl.a. til at planlægge implantatbehandlinger og til at undersøge for rodbetændelser i kæberne.

  Vi har valgt digitale røntgenoptagelser, fordi det giver mange fordele bl.a.:

  • ingen kemikalier
  • det er hurtigt
  • giver homogen billedkvalitet – færre fejl
  • er mere dynamisk – og behøver mindre røntgendosis
  • er mere patientvenlig og informativ
  • billederne gemmes direkte i patientjournalen.
 • HULLER / REVNER I TÆNDERNE

  Det gælder selvfølgelig om at opdage huller hurtigst muligt. Så kan vi reparere dem, før de udvikler sig og gør endnu mere skade på tanden.

  DET ER VIGTIGT AT UDSKIFTE GAMLE SØLVPLOMBER

  De kan nemlig give tandskader, fx i form af revner i tanden eller tandrods-betændelse.

  FYLDNINGER

  Vi laver fyldninger i alle former for fyldnings-materiale. Hvilket materiale, vi bruger, afhænger af forholdene i munden og dine egne ønsker.
  Vi bruger tit plast, fordi det er stærkt og ser pænere ud.

  Caries - huller
 • Paradentosebehandling – skånsom og uden smerter​

  Behandlingen af paradentose sker i tæt samarbejde med vores tandplejer.

  Tandplejeren instruerer dig i, hvordan du selv bedst udfører din tandpleje derhjemme.
  Den rette paradentosebehandling kan som regel bremse en videreudvikling af sygdommen.

  Det er vigtigt at opdage paradentosen i tide, så vi kan sætte ind med den rette behandling.
  Med en dybdegående rensning af dine tænder, kan vi holde paradentosen nede, og forebygge yderligere angreb.

  FAKTA OM PARADENTOSE

  Paradentose er en langsomt fremadskridende kronisk betændelse i tandkødet omkring tanden, der får kæbeknoglen til at trække sig tilbage.

  En tandkødsbetændelse er tit den første advarsel. Tandkødet bliver slapt, og tandsten trænger dybere og dybere ned: Knoglen svinder, og tænderne bliver løse.

 • ER DU KED AF MANGLENDE TÆNDER?

  ​Der findes mange mennesker som mangler én eller flere tænder i munden. Andre gange er de tænder man har tilbage, i en så dårlig forfatning, at de ikke står til at redde. Hvis man mangler én eller flere tænder, eller har meget dårlige tænder, så giver det ofte en nedsættelse af tyggefunktionen og dermed en stærkt forringet livskvalitet.

  ET SMUKT SMIL GIVER SELVTILLID!

  ​Rent kosmetisk kan manglende tænder være generende i sociale sammenhænge. Der kan både være skyld og skam forbundet med at mangle tænder i munden. Folk der mangler tænder oplever ofte at være udfordret socialt i forhold til f.eks. karriere og i kærlighedslivet. Det er smadder ærgerligt, for i dag kan man få lavet et fantastisk flot og helt naturligt smil med implantater – til en pris, hvor de fleste kan være med. 

  HVAD ER ET IMPLANTAT?

  ​Et implantat er en kunstig tandrod lavet af titanium, som man fastgør i kæben i form af en lille skrue. På selve implantatet sætter man så en ny kunstig tandkrone af keramik, der både ligner, fungerer og føles som en helt naturlig tand. Man kan både bruge implantater til at erstatte en enkelt tand – og mangler man flere tænder, kan man lave større brokonstruktioner.​

  HVEM KAN FÅ IMPLANTATER?

  Stort set alle mennesker kan få implantater. Man vælger implantater til følgende behandlingstyper:

  1. Du mangler en tand
   ​Hvis du for eksempel mangler en tand midt i tandrækken, kan man indsætte en ”titaniumrod” dér, hvor din egen tand sad. Herefter fortsætter tandimplantat processen med, at vi sætter en tandkrone, der ligner, føles og fungerer helt ligesom en naturlig tand.
  2. Du mangler flere tænder
   ​Mangler du flere tænder ved siden af hinanden, kan de erstattes af en implantat-båret bro, bestående af flere kunstige keramiske tænder. Fordelen ved den er, at man ikke behøver at slibe på nabo-tænderne, som man er nødt til, ved en almindelig fast bro.
  3. Du har en løs hel- eller delprotese
   ​En protese kan for nogle godt være svær at få til at sidde fast. Det er dog nu muligt at fastgøre protesen ved hjælp af tandimplantater – med en slags tryklås. Hvilket resulterer i, at protesen kan ”klikkes på” om morgenen, så den er ude af stand til at blive rykket i løbet af dagen.

  HVAD KOSTER ET IMPLANTAT?

  • Et implantat med en keramisk krone koster ca. 21.000 kr. Hvis du har været medlem af Sygeforsikringen Danmark (gruppe 1) i mere end 5 år, får du tilskud således at prisen er 12.500,- kr.
  • I samarbejde med Lånlet/Basisbank, tilbyder vi finansiering af behandlingen, således at du f.eks. kan nøjes med at betale under 300,- kr. pr. måned over f.eks. 72 måneder. Du kan som regel dog få en billigere finansiering via din egen bank. Læs mere om vores finansieringsmuligheder nederst på siden.

  Finansering – Klik her

 • MULIGHEDERNE MED HEL- OG DELPROTESER

  Proteser kan være en løsning for dig, der mangler flere tænder, og hvis fysiske og/eller økonomiske muligheder er begrænsede.
  Proteser kan have mange udformninger og se meget forskellige ud. Fælles for alle proteser er, at de ikke sidder permanent fast i munden.

  EKSEMPLER PÅ PROTESER:

  • Bøjle-proteser
  • Proteser med tryklåse
  • Konus krone proteser
  • Implantat proteser
  Proteser
 • BEHANDLING MED TANDKRONE

  En tandkrone er et produkt af et utal af behandlingstrin. Hvert trin af behandlingen af tandkrone, skal være udført helt korrekt for at opnå det absolutte resultat.
  En tandkrone kan fremstilles på mange måder, i forskelligt materiale. Vi tilbyder kun dansk fremstillede tandkroner af høj kvalitet. Vi samarbejder med de absolut dygtigste tandteknikere i landet og kan derfor – uden tøven – garantere dig den højeste kvalitet på en tandkrone.
  Når typen af en tandkrone skal vælges, ser vi først på, hvor i munden den skal sidde. Vi rådgiver dig individuelt i forhold til tandens:

  • Funktion
  • Holdbarhed
  • Udseende

  ZIRKONIUM – ET HOLDBART MATERIALE

  Ofte tilbyder vi en Zirkonium tandkrone: Det er noget af det stærkeste og smukkeste, der er på markedet. Det er et porcelænsmateriale, som er mere naturtro end en tandkrone af metalkeramik.

  MANGE PATIENTER VÆLGER AT FÅ LAVET TANDKRONE HOS OS

  Heriblandt kan nævnes at nogle kommer fra Vejle, Bredballe, Billund, Egtved og Børkop. Det er en tillidssag at vælge sin tandlæge og det får du ved at vælge os, vi garanterer kvalitet, giver vejledning til vedligeholdelse af sunde tænder og en god atmosfære.

  TANDBRO

  En tandbro er en ideel løsning, når en eller flere tænder mangler, da den kan erstatte det tabte. Den nye tandbro som har erstattet det tabte, sidder fast og kan ikke tages ud af sig selv. Tandbroen føles som var det dine helt egne naturlige tænder.

  I nogle tilfælde er en tandbro dog ikke den bedste løsning, og et tandimplantat vil i stedet fungere mere optimalt.

 • BEDØVELSE

  Vi er eksperter i smertefri behandling.
  Det betyder, at vi bruger de nyeste bedøvelsesmetoder herunder overfladebedøvelse før injektion.

  TANDLÆGESKRÆK

  Vi tager specielt hensyn til patienter med tandlægeskræk.

  BLIVER DU NERVØS, NÅR DU SKAL TIL TANDLÆGEN?

  Mange mennesker har det dårligt med at skulle til tandlægen. Nogle på grund af dårlige oplevelser ved tidligere tandlægebesøg, andre er ”blot” bange for eventuelle smerter forbundet med besøget.
  Vi tager din nervøsitet alvorligt og gør vores bedste for at gøre dit besøg til en god oplevelse.
  Men ét er sikkert – det behøver ikke at gøre ondt at gå til tandlægen.

 • FORUD FOR ENHVER BEHANDLING UDARBEJDER VI EN DETALJERET BEHANDLINGSPLAN

  Ved større behandlinger udleverer vi behandlings-planen til dig sammen med et økonomisk overslag. På den måde sikrer vi, at du er fuldt informeret om behandlingen.

  UNDERSØGELSE

  evt. med oversigtsrøntgen, kliniske fotos, modeller mm.

  FOREBYGGELSE

  Hvor skal der især sættes ind for at forebygge tandskader og mundsygdomme nu og på længere sigt.

  BEHANDLING

  Er der tænder, som skal behandles, så de kan bevares?

  BIDFUNKTION

  Tænder, tandsæt og kæbeparti varierer fra menneske til menneske.

  TYGGEFUNKTION

  Den skal bevares hele livet.

  ÆSTETIK

  Kan dit smil blive smukkere, fx ved hjælp af blegning, tandretning, kroner eller facader?

  TANDERSTATNING

  Hvornår er der bedst at indsætte implantater, og hvad er alternativerne?

 • UNDERSØGELSE FØRST

  Forud for rådgivningsmødet har vi selvfølgelig undersøgt dine tænder grundigt og taget de nødvendige røntgenbilleder, som stiller os i stand til at vurdere din situation ordentligt fra a – z.

  Vi prioriterer informationsniveauet højt, inden du beslutter dig for en behandling.
  Derfor vil du – som et naturligt led i behandlings-planlægningen – blive tilbudt en samtale, hvor
  du får vores vurdering af din tandsituation, og hvad vi anbefaler, du får gjort.
  Du får en oversigt af samtalens indhold samt et økonomisk overslag med hjem.

 • HVAD ER MULIGHEDERNE, NÅR JEG HAR MISTET ÉN ELLER FLERE TÆNDER?

  Ved tandtab kan man lave en bro. En bro sidder fast på egne tænder og kan ikke tages af. Den er lavet af ædelmetal og dækket med porcelæn, som passer til dine egne tænder. Det er derfor en meget holdbar og naturligt udseende løsning. En bro kan erstatte én eller flere tænder. En bro, der dækker en helkæbe, kaldes en fuldbro.
  Ved tandtab kan man også indsætte et implantat. Et implantat er en lille skrue, som sættes fast i knoglen ved en mindre operation, og som bærer en krone eller en bro. Et implantat sidder fast og er en behagelig løsning, da den føles som ens egen tand.
  Mangler du mange tænder, kan vi fremstille en hel-protese (erstatter alle tænder) eller en del- protese (erstatter nogle tænder).


  HVAD GØR MAN, NÅR EN TAND KNÆKKER?

  Der er mange løsningsmodeller. Typisk vil valget falde på at lave en krone til tanden, hvis den er meget ødelagt. Ellers kan vi lave en fyldning enten i guld, porcelæn, plast eller sølv. Dette valg træffes naturligvis efter en snak med dig om fordele og ulemper.


  HVORDAN PASSES TÆNDERNE BEDST, NÅR MAN ER GRAVID?

  Er du gravid, kan der være god grund til at besøge tandlægen lidt oftere. Som gravid kan man nemlig være mere modtagelig for helseproblemer i munden, så som tandkødsbetændelse. Ændringer i kost og døgnrytme kan give større risiko for huller. Gør derfor ekstra meget ud at mundhygiejnen under din graviditet.


  HVAD GØR MAN VED MISFARVEDE TÆNDER?

  En misfarvet tand kan enten bleges eller forsynes med en krone af porcelæn evt. forstærket med ædelmetal. Er alle tænderne for mørke, kan vi lave en hjemmeblegning. En hjemmeblegning tager mellem 5-14 dage og bleger hele tandsættet til en lysere nuance.
  Læs mere om blegning.


  HVAD GØR MAN VED TÆNDER-SKÆREN OG HOVEDPINE?

  Vi kan ved hjælp af en bid-analyse afgøre, om en tilbagevendende hovedpine skyldes tændernes måde at støde sammen på. Hvis det er årsagen, kan vi i ofte fremstille en bid-skinne. I andre tilfælde kan vi slibe let på tænderne for at give mere harmoniske sammenbidsforhold, hvilket kan få tænder-skæren og hovedpine til at forsvinde.


  HVORDAN BEHANDLES PARADENTOSE?

  Ved enhver undersøgelse på klinikken bliver der holdt øje med, hvordan tandkødet har det; det er bl.a. for at forebygge, at der opstår knoglesvind omkring tænderne. Får du konstateret paradentose, vil vi i samarbejde med vores tandplejer lave et program for, hvordan behandlingen kan gribes an, så sygdommen ikke forværres. Læs mere om paradentose.


  KAN KINDTÆNDER BLIVE HVIDE?

  Plast i kindtænder er en fantastisk flot og holdbar løsning. Vi benytter en plastteknik med opbygning af tanden i mange lag. Det giver en optimal og holdbar løsning. Hvorfor have sorte fyldninger, hvis man kan få dem hvide?


  HVAD ER EN RISIKOTAND?

  • en tand, der er forsynet med en fyldning, som udgør mere end 70% af tanden
  • en tand, som har en revne
  • en rodbehandlet tand.

  En sådan tand skal ofte forsynes med en krone for at sikre, at den kan bevares.


  HVORDAN BEKÆMPES DÅRLIG ÅNDE?

  Der er seks vigtige punkter i forbindelse med behandlingen af dårlig ånde.

  • Grundig professionel tandrensning på tandklinikken
  • Optimal hjemme-tandpleje – vi instruerer dig i, hvordan du renholder dine tænder. Hvis du har belægninger på tungen, anbefaler vi børstning af tungens overside med en blød tandbørste.
  • Optimal protese-hygiejne. Hvis du har hel- eller delproteser, skal der foretages en rengøring mindst én gang dagligt med flydende håndsæbe og en tandbørste eller protese børste. Protesebøjler kræver særlig opmærksomhed. Hold protesen hen over en fyldt vaskekumme eller et håndklæde, så der ikke sker noget, hvis du skulle tabe den. Der findes flere kommercielle rengøringsprodukter til proteser. Disse kan også anbefales.
  • Forøgelse af spytsekretionen, evt. ved tygning af sukkerfri syrlige drops, eller ved at tygge sukkerfrit tyggegummi.
  • Indtagelse af zinktabletter. Fås på apoteket.
  • Du kan i samråd med din læge evt. indtage stoffet Omeprazol (medicin for mavesår)
 • Tilskud til tandbehandling

  ​Her på klinikken arbejder vi i overensstemmelse med den aftale, der foreligger mellem Dansk Tandlægeforening og Sygesikringen.
  Langt de fleste behandlinger er omfattet af denne aftale. Tilskuddet fra sygesikringen fratrækkes automatisk og bliver udspecificeret på regningen.

  Er du medlem af Sygeforsikring Danmark er der yderligere mulighed for at få tilskud.
  Hvilke behandlinger, der giver ret til tilskud, og hvor meget, kan du læse mere om på Sygeforsikring Danmarks hjemmeside. www.sygeforsikringdanmark.dk

  Er du medlem af Sygeforsikring Danmark skal du blot meddele det i receptionen, så bliver dine oplysninger automatisk sendt videre.

  BEHANDLINGEN AF DE 18 – 25-ÅRIGE:

  Samfundet ønsker at få denne gruppe til at gå regelmæssigt til tandlæge. Derfor er der større tilskud til de regelmæssige undersøgelser for de 18 – 25-årige, så de kan få opbygget gode vaner og fastholde de resultater, der er opnået i børne- og ungdomstandplejen.

  BEHANDLINGEN AF VOKSNE:

  Langt de fleste voksne går i dag regelmæssigt til tandlæge. Det interval, den enkelte patient skal gå til kontrol efter, afhænger af den enkeltes situation og aftales altid individuelt.

  BEHANDLINGEN AF PENSIONISTER:

  Gennem § 17 i Pensionsloven kan der søges om hel eller delvis betaling fra kommunen. Fremgangsmåden er forskellig, afhængig af hvilken kommune man bor i, og tilskuddet afhænger af personlige forhold. Vi hjælper gerne med ansøgningen.

  BEHANDLINGEN AF DE 16 – 17-ÅRIGE:

  Alle 16 og 17-årige har fuld valgfrihed mellem behandling i privat praksis og på kommunal klinik. Behandlingen her på klinikken er gratis, og vi anbefaler kontrolbesøg her, mens det er gratis, for at lette overgangen til ungdomstandplejen.

  BISTANDSKLIENTER:

  Her er der mulighed for kommunal hjælp til behandlingen, spørg evt. din sagsbehandler.